Om os

Bevar Tranbjergs Åndehuller

Her kan du finde flere informationer om os

I maj måned 2021 mødtes en gruppe beboere i Tranbjerg efter det stod klart, at man fra Aarhus Kommunes side havde planer om etablere tusindvis af nye boliger i og omkring Aarhus, herunder i Tranbjerg.

Da vi alle er tranbjergensere kender vi området godt, og ikke mindst kan vi godt forstå, at man gerne vil skabe flere boliger og byggegrunde her i vores skønne lokalområde. Nye boliger er i den grad en mangelvare, og der skal ikke herske tvivl om, at vi bakker op om, at nye områder kommer til.

Dog mener vi, at det skal ske balanceret, så det ikke går ud over eksisterende grønne åndehuller, som netop er med til at gøre Tranbjerg-livet til noget helt særligt.

Når vi kigger på kommunens konkrete udspil kan vi således komme i tvivl, om de husker, at vi i forvejen bor meget tæt mange steder i Tranbjerg, og om de er bevidste om, hvad der allerede er etableret på nogle af de indregnede steder? Ved de for eksempel, at der er en sø og vild eng med et rigt dyreliv på 210312BO?

Vi er med andre ord bange for, at der nogle gange bliver sat nogle streger lidt for hurtigt, når der skal planlægges nye boligområder. Og med vores initiativ vil vi kæmpe for, at der bliver taget hensyn til vores grønne åndehuller.

Vores mission (kort version)

Vi er en borgerforening, der kæmper for at bevare Tranbjergs åndehuller. Vi anerkender behovet for flere boliger og byggegrunde i og omkring Tranbjerg, men mener ikke, at det skal ske på bekostning af de grønne områder, der gør livet her ekstra skønt.

Kender du et område, som er i farezonen?

Kontakt os

Har du kendskab til et område, som du mener bør komme i fokus? Så kontakt os gerne og få det listet her på siden.